maandag 28 juli 2014

Bespaar me de ...

Ook voor ons is het bijna vakantie! Werken doen we nog tot en met vrijdag, maar dan is het 3 weken over met de pret.


De pret van brood smeren, de wekker zetten en alle werkkleding wassen.
Geen vaste tijden van weggaan en thuiskomen, niemand die bepaalt wat je doet.. Ik kan niet wachten!


En omdat het gister een prachtige dag was (31,8 graden) in onze achtertuin, met ons heerlijke zwembad en lekkere ligstoelen had ik echt al een vakantiegevoel. Samen met V. dromen over veranderingen in en om het huis en vooral over zijn droom; een garage.


Maar dat betekent dat er geld nodig is. Dus behalve dat het nog wel een aantal jaren kan gaan duren is het misschien leuk om in het algemeen te gaan besparen. Zuinig met energie zijn we zeker niet en misschien moeten we ons daar maar eens in gaan verdiepen.


Op dit moment zitten in bijna elk stopcontact stekkers. 2 tv's, een waterkoker, een koffiezetapparaat, de oven, de vaatwasser, opladers van mobiele telefoons, af en toe de airco (vreet echt stroom) en de ventilator, tablet en laptop. De lampen, de koelkasten, de vriezer, oplader van de tandenborstel, nachtlampjes en de wekker. Oh, we wassen en drogen en zelfs op zolder staat een tv, een strijkbout en een lamp. Ons zonnescherm is elektrisch en ons nieuwe zwembad heeft een pomp. Zo kan ik nog wel even doorgaan.


De droger gebruik ik alleen in de winter en voor de handdoeken. De stekkers van de opladers haal ik altijd na gebruik uit het stopcontact, maar de meeste stekkers zitten er gewoon in. En dan de koelkasten.. Een ingebouwde, een losse met vriesvakje en een vriezer. Gekregen, maar niet echt energiezuinig. Misschien is het reuze interessant (ook qua ruimte) om 1 combi aan te schaffen met 3 lades vries. Dan kunnen we deze 2 losse verkopen, dat scheelt ook weer in de aanschafkosten.


Behalve energie kan je ook makkelijk besparen op andere zaken. Wasmiddel in de aanbieding kopen en iets minder gebruiken, je was wordt echt wel schoon. Een droge handdoek in de droger erbij zorgt ervoor dat je was sneller droog is. Minder lang douchen en brood invriezen, het blijkt dat je daar tot 50 euro per jaar op kan besparen. Aanbiedingen kopen en invriezen, geen eten verspillen, maar af en toe extra porties koken om in te vriezen. Oh en hoe voller je vriezer, hoe minder energie hij verbruikt.


En wat dacht je van de boodschappen. Koop eens B-merken ipv altijd de duurdere versies die net een mooier plaatje op de verpakking hebben, ik maak me er zelf ook een beetje schuldig aan hoor. Plastic zakjes in plaats van een broodtrommel, flesjes spa blauw zijn niet aan te slepen (we vullen ze uit de kraan bij, maar gebruiken wel wekelijks nieuwe) en wat dacht je van de verse jus d'orange; niet goedkoop maar oh zo lekker.


Misschien draai ik nu door. Na de vakantie komen de zonnepanelen op het dak en moet ons huis geschilderd worden. Als dat voorbij is ga ik besparen en sparen. Gewoon geld op de spaarrekening zetten, dan kan je het ook niet opmaken.


Hoe besparen jullie? Alle leuke tips zijn welkom, maar een koffiecupje gaat bij ons na 1 keer gewoon de prullenbak in hoor :-)


Bespaar me de centen!


X
Gillian







maandag 21 juli 2014

Stay positive..


Om heel eerlijk te zijn; ik heb mezelf een beetje teleurgesteld.

 

Teleurgesteld omdat ik mijn gedachten heb laten mee varen op vooroordelen.

Op basis van de energie die ik altijd voelde, lukte dat heel goed.

 

En nu komt het; ik ben zwanger.

Hartstikke. Met alles erop en eraan. Hopen we.

Nog maar 2 weken tot de eerst echo en wat denk je?

 

Nu al, ja echt, nu al last van kwaaltjes.

Ik zal je de details besparen en op 1 onderwerp ingaan. Moe zijn.

 

Tot een paar weken geleden zei ik altijd met (met m’n mond voorop) Ach joh, het hoort erbij, je lichaam werkt hard. Of; echt? Wat vervelend. Terwijl ik het helemaal niet vervelend vond want ik had nergens last van. En als je dan vraagt of het goed gaat hoop je alleen maar dat de meeste mensen gewoon ja zeggen. Behalve degene van wie je zoveel houdt, dat je ook alle niet leuke dingen wil delen.

 

Ik haat het om dit te moeten toegeven, maar ik ben aan het werk en val bijna in slaap.

Alsof ik in hypnose ben. Compleet kapot en met mijn hoofd op weg naar de droomwereld, die mij roept vanuit ons bed. Maar ik kan nog niet naar bed. Ik moet gewoon werken. En dus gaan we door. Nemen een kop thee en denken aan vanavond, waar we besluiten vroeg te willen slapen, maar dan ineens niet meer moe zijn. En als morgen de wekker gaat dan voel ik me precies zo als nu. MOE. UITGEPUT. Van niks nota bene. Nou ja, een nieuw leven dat zich in mij ontwikkelt. Noem het maar niks. Het is een wonder. Het is groter dan wat dan ook ter wereld én het is van ons. Samen gemaakt, van ons vlees en bloed. Een bezegeling op onze liefde voor elkaar.

 

De droom om samen voor “iemand” te kunnen zorgen. Normen en waarden bij te brengen en vooral onze liefde te laten voelen. Iemand op laten groeien in ons gezin, hem of haar een mens te maken die leeft met plezier, zich bewust is van de wereld, van de goede en slechte dingen maar positief in het leven staat. Die een zorgeloze jeugd kan hebben terwijl wij voor hem zorgen zonder dat hij daar bewust van is. Hoe gaaf is dat. De vanzelfsprekendheid van een familie zijn. Daar gaan we voor.  

 

En dus moet ik niet klagen. Moet ik meer appelstroop eten en meer water drinken. Moet ik eerder naar bed en moet ik me niet aanstellen. Hoe bijzonder is het dat ik dit mag meemaken. Zelfs als op de echo blijkt dat het niet goed is, we zijn vruchtbaar. Hoe gaaf is dat. Dus je hoort mij niet meer over mijn klachten, I stay positive.

 

Stay fucking positive, nog maar 2 weken te gaan.

 


With the biggest hormonale tranen van geluk ever,

Gillian Owens