woensdag 30 april 2014

De Biecht

Gister had ik een brakke, maar prima dag.
Ik heb gewerkt, gekookt, boodschappen gedaan, V. naar en van voetbal gehaald en nog een uurtje aan het werk geweest. Brood smeren voor vandaag, verse bloemen op de vaas zetten en om half elf eieren koken voor vandaag en knakworsten (de verse van Lidl zijn bijna zonder khd!) warm maken, met een boterham voor V, voor mij een paar met mosterd.


Dat voelde al zwak. Eten terwijl je ook naar bed kan gaan. 4 worstjes eten terwijl je wellicht aan 2 ook genoeg had. Zo kan ik nog wel meer redenen verzinnen om het niet te doen, maar ik deed het toch. En ja, we hadden niet eens zoveel avondeten gehad. Maar toch.


Vandaag heb ik late dienst en dat betekent een uur later uit bed. En een uur later thuis, maar vooral een uur langer op bed. Heerlijk! Na het uitbedgaanritueel van V. dat duurt tot kwart voor 6, werd ik om 7 uur wakker en kon ik tot kwart voor 8 liggen dommelen. Heerlijk.


De was ophangen, aankleden, make up, bed opmaken, salade klaar maken.. de tijd vliegt en om 1 minuut voor 9 was ik op het werk, right on time! Even rustig een plakje zelfgebakken brood met rosbief eten en om half tien kwam de bakker. Saucijzenbroodjes brengen voor een jarige. En ja, ik heb er 1 gegeten.


Dus dit is mijn biecht. Hij was heerlijk. Hij was niet khd-arm en hij was zeker weten teveel van het goede (of eigenlijk het slechte). Maar ik heb hem opgegeten. Helemaal. Ik had ook een halve kunnen nemen, maar mijn hebzucht had de overhand. Ik had geeneens echte trek meer, maar wel lekkere trek.


Ik kan er wel weer even tegenaan en verder heb ik niks bij mij behalve khd-arme etenswaren. Ik ga ervoor de rest van de dag. Fuck de koolhydraten en fuck de saucijze..... Wat? Zijn er nog 5 over??? Nee, bedankt, ik hoef niet meer.... Ik zeg het behoorlijk overtuigend, want niemand probeert me over te halen en het enige wat ik denk is; genoeg is genoeg! Klaar. Punt. Uit.


X Gillian

maandag 28 april 2014

Het begin

Kennen jullie Gillian Owens?
Gillian wordt gespeeld door Nicole Kidman in de film Practical Magic.
Een te gekke film, waarin het gaat om twee zusjes, Sally en Gillian. 
Ik ben dus Gillian en Sally is een van mijn beste vriendinnen, met wie ik de film nog niet vaak genoeg gezien heb. We hebben samen al heel lang de film niet meer gekeken, omdat we daar simpelweg geen tijd voor hebben. Ik werk fulltime, zij is een werkende moeder en samen hebben we een eigen bedrijfje, erg druk, soms te druk, maar de voldoening brengt ons steeds verder.



Maar, zoals je wellicht zelf ook weleens merkt, er is meer dan werken alleen.
Aandacht voor en van je partner, het huishouden en je lichaam. Het kost tijd en ten opzichte van mijn lichaam heb ik daar veel te weinig tijd ingestoken.


Ik ben al jaren te dik. Ik ga weleens op dieet en dan val ik af, maar ik kom ook weer aan. Soms wel meer dan ik ben afgevallen. Ik schaam me kapot, maar toch is die beroemde knop nog niet helemaal om. Soms wel hoor. Twee weken en dan schiet ie terug. Dan ga ik de schade inhalen en wordt ik hebberig. Hebberig naar fastfood. Ik kan enorm trots zijn als ik 1 kilo kwijt ben, maar dan... schiet die knop weer om.


En dus is hier het begin.
Het begin van dat ik me bewust ben van hoe ik eruit zie terwijl ik me niet zo voel. Ok, vandaag dus wel...  Ik krijg van rust in huis ook rust in mijn hoofd en dat kan ik wel gebruiken, dus vanaf aankomende week krijgen we wekelijks hulp in de huishouding. 2,5 uur per week. Het voelt nu al supergoed...


Ook heb ik besloten om meer te gaan wandelen. Wandelen kost tijd, maar kan je altijd en overal doen. Wandelen kan een kwartier, maar ook een uur.


En wellicht moet ik beter op mijn voeding gaan letten.
Me meer verdiepen in het eten van bijenpollen, want die zijn echt supergezond en me meer focussen op het eten van groenten en dan maximaal 1 x per week makkelijk eten in plaats van om de dag, want we hebben geen zin of tijd. Vooral geen zin natuurlijk..




Wish me luck!


Liefs,
Gillian